X-MDM: match 13 och 14!

Fredagsfajterna!!

MATCH 13: ”Die Hard 2” (1990) vs ”Klappjakten” (1996)

diehard2_poster  VS   jingle_poster

INNOVATION: Räliga bad guys gör livet surt för Brucan Willis igen. Inte så nytt. Den här gången kapar de en HEL flygplats dock! Det såg man inte komma på biografen! Arnie Schwarzenegger är farsan som tror han kan köpa drömjulklappen till grabben på självaste julafton i ett hysteriskt shoppande downtown-Chicago. HA! (inte heller så nytt iof). Willis tar poängen för skurkarnas synnerligen ondskefulla plan de sätter i verket.

PERSONLIGHET: Att höra Schwarzenegger bröla på bruten engelska att han inte är ett pervo mitt i julrushen är ganska mycket värt speltiden bara det. Men en stenhård, härjad, Willis på nytt krypande i en skitig ventilationstrumma muttrandes ”how can the same thing happen to the same guy…twice!!!?”…sånt kommer man för alltid ihåg! Poäng!

JULIGHETEN: Dulles-flygplatsen snöar igen så det står härliga till i DH2. Willis springer ute i linne och vinden friskar i . Det finns en och annan blinkande gran också, men de är få. Hemma på Arnies gata i förorten pyntas det friskt och värst av alla är påfrestande grannen Phil Hartman som envist stöter på Arnies filmfru Rita Wilson. Här får vi också en sedvanlig julparad och lite sköna jultunes från ett julfint Chicago. Det räcker för att sno poängen.

summa: 2-1

Prediction:
Kan Bruce Willis möjligen få möta sig själv i en framtida kamp? Chansen finns då jag tror han klarar av Arnold här.

På´t bara!MATCH 14: Ensam Hemma” (1990) vs  ”Gremlins” (1984)

ensamhemma_poster  VS  Gremlins

INNOVATION: Lillknatten Kevin glöms kvar hemma i stora Chicago-huset när resten av familjen drar till Paris! Hu! Lägg till två synnerligen sinistra men rätt spåniga inbrottstjyvar som tänker sig lite fritt fram. Konceptet var nytt och fräscht 1990 och väjde inte för brutalhumor om så krävdes.
I Gremlins tror sig en pappa ha hittat den perfekta julklappen till sonen Billy. Ack så illa det kommer att gå! Här bjöds vi på tokerier och julaction i form av ett par riktigt illvilliga små skojare i knasig form. Men kul!
Svårt med poängen här…men Gremlins smarta drag att låta bli värsta julmoralkakorna och sötslisket ger pinnen.

PERSONLIGHET: Just 1990 var det oerhört svårt att inte motstå charmen hos en larvigt ung Macaulay Culkin i Ensam…och visst lever filmen på hans lillgamla sätt att behandla skurksen på. Som motpol får han de två bovarna Joe Pesci och Daniel Stern, taskiga värre…men de får snart betala det underbara priset.
I Gremlins är det väl den lille Mogwaien Gizmo som står för den största personligheten. Kom igen, du som varit med ett tag har säkert inte glömt ”Bright light…Bright light!!!!”. Zach Galligan och Phoebe Cates som filmens hårt prövade hjältepar känns mer slätstrukna. Kevin och co tar poängen.

JULIGHETEN: Gott om snö och stormar i båda filmerna. Liksom juldekorationer och pyntade hus. Typiska amerikanska förortsgator. När Ensam… dock lägger i slutväxeln och sportar upp en kyrka med julkör, familjereunion i snöfall och bräker på med juliga toner…hamnar Gremlins på efterkälken. Poäng till Kevin igen.

summa: 2-1

Prediction: Mycket svårt! En av de svåraste matcherna i denna första omgång. Två omtyckta filmer. Båda knaslustiga och rentav lite spännande på sina olika sätt. Egentligen vill man ha båda med sig vidare i tävlingen. Jag tror Ensam… tar chansen!.

Har DU bestämt dig!?!

 

 

 

Annonser

2 comments on “X-MDM: match 13 och 14!

Såhär tycker jag dårå:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s