coming up: Vänner- bonanza!!

friendslogoJag är tillräckligt gammal…erfaren menar jag….för att ha varit en av de som satt bänkade runt dumburken 1994 när Vänner började sitt segertåg över världen.
Sitcomen som skulle komma att förändra en hel tv-värld vad gäller den nya generationens sätt att förhålla sig till lustigheter om livets vardag.
Kanske 90-talets största succé ihop med en viss Seinfeld i komedifacket?

Det var stort, hugat stort!
De sex vännerna blev storstjärnor, snygga som fotomodeller och rika som troll! Rappt och friskt. Tokroligt, sorgligt och romantiskt! Hela registret användes och alla möjliga storylines pressades in i Vänner-världen. Den höll i 10 år!
Vilket gör den till en av de största tv-serierna någonsin. 10 säsonger skojar man inte bort!

I år det 10 år sedan sista avsnittet sändes!
Precis innan 2014 håller på att rinna in i arkivböckerna lägger nu Netflix MYCKET PASSANDE ut samtliga säsonger för beskådan! För en annan, som inte reprissett ett enda avsnitt sedan just runt 2004, blir det en rackarns skön återbekantskap. Givetvis är tiden mogen nu att återvända till säsong 1 (aarrghh..vilka kläder, vilket mode, vilka frisyrer!) och sakta arbeta sig framåt genom åren!
Det här ser jag verkligen fram emot!

Håller serien stilen ännu? Kan den vara lika tidlös som t.ex. Seinfeld eller Frasier? Eller som sin moderna arvtagare How I met your mother? Jag tror kanske inte det om vi jämför med just HIMYM, men Vänner innehåller så pass mycket referensmaterial för de framtida komediserierna som skulle komma, att det kommer att bli en smutt högtidsstund när jag nu hälsar på kamraterna igen….!
Rapport om återtittandet lär följa vad det lider!

 

 

Friends_pic

som en fläkt från ett svunnet 90-tal!

 

 

4 kommentarer på “coming up: Vänner- bonanza!!

 1. Broder! WTF??

  Jag är ledsen kompis, men detta är en av de serier jag aktivt föraktar. Sällan har man skådat ett sådant tandlöst och politiskt korrekt dravel. De är så otroligt rädda för att trampa någon endaste potentiell betalande åskådare på tårna att det enda som blir kvar är minst gemensamma nämnaren i den ack så säkra mittenfåran. Det osar moralpanik om serien titt som tätt. Oh no! Monica has seen Joey naked… Låt oss tjata om det i tre-fyra avsnitt… Usch och fy!

  Det enda man kan ge den cred för är väl att den tvingade fram motreaktiva serier som Sex in the City och Californication med flera…

  Jag kommer dock givetvis, om än lite lätt förstrött, följa ditt projekt som läsare. Det är alla bloggprojekt värda!

  Gilla

  • Asch då Henke! Visst är det en klassiker som det är lätt att tycka om! Lika mycket som jag gillar oborstade och ruffiga tv-serier…finner jag dessa publikfriande alster REJÄLT underhållande! Jag vill också sitta och fika på Central Perk!! Och även om komedierna blivit lite fräckare en bit in i 2000-talet så står sig vissa avsnitt här ganska bra!

   Projektet har precis rullat igång och kommer nog inte att gå i mål förrän framåt början på våren.
   (så mycket filmer/serier att se…så lite tid!!!)

   Gilla

 2. Vi hade en bonanza när boxen landade i hyllan och jag blev faktiskt förvånad över hur pass bra många avsnitt hade hållit (även om de ju blir sämre och sämre mot slutet). Visst, harmlöst men också riktigt roligt när de sätter den sidan till.

  Gilla

Såhär tycker jag dårå:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.