Var med och bestäm: ”This Is Where The Action Is – 2015!”

action_folder
Bloggvänner, filmlovers och alla läsare!
Flmr behöver Din hjälp igen! Ett nytt litet projekt där det är meningen att DU ska tycka till och påverka utgången! Som titeln ovan antyder har det blivit dags att styra upp det här med…. actionfilm!

Popcornsrullarna! The Blockbusters! You name it! Vilken är den bästa actionrullen? blockbuster-logo-oHar genren sett sina bästa dagar? Lever vi i den bästa av blockbustertider just nu!? Are the best yet to come? Frågorna hopar sig och svaren står att få i denna omröstning där jag alltså behöver veta vilken som är THE ACTIONFILM of actionfilms! Vi tar helt enkelt konceptet för Bond-filmsomröstningen (remember?) och applicerar på detta nya ämne.

Du sätter dig ned och rannsakar minnet, känsloarkivet och upplevelsebanken. Ur allt detta listar du 25 stycken actiondängor du tycker värda att bevara till eftervärlden. MEN det räcker inte där, du måste också betygssätta dina kandidater efter skalan 25 poäng till din nummer 1, 24 poäng till din nummer 2 osv ned till 1 poäng som du sätter på din sista kandidat. Kom igen det tar inte lång tid!

Isn-t-it-time-to-take-actionAllt sammanställs till en slutlig lista. Och för att göra det ännu lite mer spännande finns ett bonussystem som kickar igång när väl DU är klar med din bit. 7 stycken filmer har då chansen att öka sin poängskörd ännu lite mer; den film som förekommer på flest inskickade listor belönas med 15 extra poäng, den som förekommer näst mest ggr får 13 poäng och sedan enligt fallande skala; 11, 9, 7, 5 och 4 poäng. Se där ja! Visst blev det med ens lite mer spännande nu! Visst!?

Så till den klassiska fråga: Men vad i hundan ÄR en actionfilm…egentligen!?!?
Tja, alla har vi väl våra egna referenser, men visst finns det ändå en sorts övergripande sorts norm. Vi tar några exempel; Mission Impossiblerullarna…action! The Rock…action! Skyfall…inte sååå mycket ren action kanske. The Avengers….action med äventyr!? Som du märker, en flytande gräns! Den osäkre kan ju alltid tänka på Jerry Bruckheimer, Tony Scott eller varför inte Tom Cruise.
I övrigt är jag ganska säker på att du har full koll på vad DU sätter som action. Och vaddå, tycker du att det är action…så är det action!
Ge mig nu en mustig lista, en mix av gammalt och nytt, en färgglad kompott av årens alla olika bidrag!

042210action1

Jaha, och när vill vi se denna lista komplett och färdig för presentation dårå?
Tja, vad sägs om i början av mars? Ska vi säga som så att du har till och med 28 februari på dig att lista dina 25 toppalster i genren och skicka in? Ok?
Det hela presenteras såklart sedan här på bloggen i sedvanlig snygg kavalkad! Japp, så är det och så får det bli! The more the merrier!
Vad väntar du på!? Börja lista! Lycka till!

Skicka dina poängbelönade alster via e-posten här intill.

Frågor eller oklarheter?
Stay in touch!

action-genre

5 kommentarer på “Var med och bestäm: ”This Is Where The Action Is – 2015!”

Såhär tycker jag dårå:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.