7 serier att binge-watcha i påsk!

 

Så du säger att påsken är lite blaha-blaha. EasterBunny
Inget speciellt att yvas över. Och visst är det så. Lite god mat och dryck förstås, men det kan man ju få alla andra dagar på året också.

Nä, skit i maten, det ubertråkiga tv-utbudet och satsa dina lata påskdagar på lite skönt tv-serietittande istället! Varför inte från några av de populära streamingkanalerna! Garanterat reklamfritt också!

Här får du 7 fina tips på vad du kan vila ögonen på i påsk!
Kör ett seriebonanza! Binge-watcha!
Skit i påsktraditionerna!
Hoppas på regn och snö!
Nu kör vi! Utan inbördes ordning.


 

1. House of Cards (2013) (Netflix, 4 säsonger)

house-of-cards-lineup

Fjärde säsongen har precis landat och verkar köra på i samma gamla burdusa och oborstade stil som vi vant oss vid. Visst, serien var kanske som allra tuffast och bäst under sina två första säsonger…med svek, politiska knivhugg i ryggen, oheliga allianser…och en Kevin Spacey som bryter den fjärde väggen på ett alldeles charmerande sätt. Dock är det såklart rasande stabilt även i de senare säsongerna. Frågan är dock om inte hans kyliga fru Claire (Robin Wright) är den som tar priset som mest opålitlig… Frank Underwoods (Spacey) eskapader i den amerikanska politiken är som en underbart smutsig kusin till gamla Vita Huset. Moral och rättvisa?
Baaah…säger Frank!
13 avsnitt i varje säsong. Kör hårt.

 

2. Fargo (2014) (HBO, 2 säsonger)

fargo_zps744e9b6c

Spinoffen på den gamla 90-talsrullen av bröderna Coen. Dock utan att ha något att göra med originalet. Låter det knäppt? Skit i det. Här får du samma svarta humor, samma märkliga individer, samma karga landskap, samma udda dialoger. De två säsongerna hänger ihop, om än lite annorlunda…sett till tid och rum. I första säsongen härjar Billy Bob Thornton runt som en envis vessla, sparrad av Martin Freeman. I den andra möter du bla Ted Danson, Patrick Wilson och Kirsten Dunst i sin kanske bästa roll ever!
Märklig dialog och knasig humor varvas med rått våld och rött blod som flyter i den vita snön. Vill du läsa mer om de två säsongerna gör du det här och här!
10 avsnitt i varje säsong. På´t bara!

 

3. Jessica Jones (2015) (Netflix, 1 säsong)

jessica-jones-article-main-photo-640x360

Karaktären kommer (såklart) från Marvels egna universum, har lämnat superhjältelivet bakom sig och försöker försörja sig som privatdeckare i New Yorks ”Hells Kitchen” (japp samma område som en viss Daredevil härjar i…). En glåmig, skitig tillvaro där Jessica ibland tvingas använda sina superkrafter (inte helt smutt) när hon inte dricker lite för mycket eller sover för dåligt. Gamla synder ger sig snart tillkänna och när seriens superbadass, Kilgrave (David Tennant) kliver in i handlingen blir det än mer intressant.
Härlig mörk feeling på serien. Kristen Rytter i huvudrollen är helt perfekt. Lika mycket drama som thriller. Och yes, med ett och annat hjälteinslag. Marvel i tv-form känns dock betydligt mer mörkare, ruffigare och än mer problematiskt än på film. Kanoners.
13 avsnitt i första säsongen. En ny är på gång. Fattas bara annat!

 

4. Happyish (2015) (HBO, 1 säsong)

1029487_1_0_prm-keyart_1024x640

30-minuters funderingar över livet, tillvaron, familjen, jobb….och vad fasen man har för uppgift här på jorden. Steve Coogan och Kathryn Hahn spelar gifta paret Tom och Lee Payne med son, som boendes ute på landet försöker förstå meningen med allt. Tom pendlar varje dag till New York där jobbet på reklambyrå testar hans förstånd.
Rappt, snabbt, rått och under-bältet-humor. Dock alltid med stort hjärta och en viss, twistad moral som ändå känns helt…normal. Inte lika puttenuttig som andra komedier om familjen och vardagen. Här finns både grova sexskämt, droghumor, politisk inkorrekthet och sylvassa repliker. Coogan är som vanligt rutinerad i sådana här sammanhang, men bäst är Hahn som hans envist kämpande hustru i förorten där hon försöker vara både mamma och konstnär på samma gång. En serie som känns lite under radarn. Passa på och upptäck den nu. Mycket trevliga avsnitt. Alla med en liten ”sensmoral”.
10 avsnitt i säsongen. Oklart om det blir någon mer. Man kan alltid hoppas.

 

5. Better Call Saul (2015) (Netflix, 2 säsonger)

better-call-saul

Figuren som gjorde sådan succé i Breaking Bad att han fick en egen serie! Den slimmade och slajmade advokaten Jimmy McGill (Bob Odenkirk). Vad hände innan han dök upp i BB som den hale ”Saul Goodman”? Hur blev han sån? Jo, om detta berättar den här serien, som alltså utspelas innan händelserna i BB. Jimmy är egentligen en hyvens kille, en godhjärtad snubbe…som gång på gång hamnar i situationer där han får smaka på sina medmänniskors tillkortakommanden, girighet och svek. Varför ska man kämpa på i en vardag som ändå inte tycks ha något till övers för dig? Tänker Jimmy. Bättre då att sko sig på andras olycka kanske. Odenkirk är såklart helt perfa i rollen som den i början tafatte advokaten som till slut inser att det här med att vara god och vända andra kinden till…vad har man för det? Svart humor och drama i en snygg kombo, som inte så lite påminner om sin storebror Breaking Bad! Tror jag det när det är samma upphovsman till båda serierna.
10 avsnitt i varje säsong. Säsong 2 har precis rullat igång. En tredje säsong är aviserad. Man tackar.

 

6. Hello Ladies (2013) (HBO, 1 säsong + 1 tv-film)

hello_ladies

Om du har någon som helst kärlek till Ricky Gervais figur David Brent…och dessutom lägger till ett litet mått av trevlig charm…så har du Stuart Pritchard (Stephen Merchant)! En lång, besserwisseraktig engelsman i Los Angeles! Stuart jobbar med IT (oklart exakt vad) och drömmer om att träffa den rätta kvinnan. Om hon ser ut som en modell vill säga. Vilket är hans uppfattning om kärleken. Yta, yta, yta. Att han möjligen skulle passa bra ihop med sin inneboende Jessica (Christine Woods) fattar han ju självklart inte.
Detta är alltså lite som en blandning av David Brent och Jerry Seinfeld. På ett bra sätt. Vi får ständiga pinsamheter och besvärligheter när Stuart lyckas göra bort sig minst en gång per avsnitt. Skämskudde bör användas när man tittar på den här serien. Men oj vad kul det är! Galet roligt faktiskt! Merchant själv har såklart varit med och skapat serien..och tycker du att du känner igen honom..så är han ju bästa kompis med just Ricky Gervais och var med och skapade The Office en gång i tiden. Här släpps han lös i frontlinjen i ett antal underbara 30-minutersbetraktelser över egoism, högmod och noll självinsikt. Missa heller inte tv-filmen som gjordes som ”uppföljare” på serien. Där möter Stuart självaste Nicole Kidman….som just Nicole Kidman! Mycket roligt!! (och yes, filmen finns också på HBO)
8 avsnitt i säsongen. Plus filmen. Vi får nog tyvärr inte mer av Stuart. Trist.

 

7. Bosch (2014) (HBO, 2 säsonger)

bosch-amazon-studios-titus-welliver

Är detta bästa serien just nu!? Kanske!
Gräv ned dig i polisdetektiven Harry Bosch´s liv i Los Angeles, där han jagar buset, avslöjar korruption och mutor, undviker att dras in i det smutsiga politiska spelet i polisvärlden, dricker whsiky och lyssnar på jazz, bor i värsta drömkåken med vidunderlig utsikt över änglarnas stad. Han har en dotter och ex-fru i Las Vegas, en pålitlig partner i jobbet, en mänsklig chef…samt en murrig backstory. Inga hjältar utan lite lagom dystert bagage. Titus Welliver är kanonperfekt i rollen som den hårde men mänsklige polisen. Utrustad med ett rättvisepatos som gör att han bokstavligen går över lik för att få fram sanningen.
Underbara miljöer av en aldrig sovande storstad, och det var länge sedan en serie tog så väl hand om sin ”spelplats”. Bygger på böckerna om Harry Bosch av författaren Michael Connelly, och här väver man in flera av böckerna i seriens storyarc , vilket funkar finemangs. Den här serien är allt vad True Detective säsong 2 ALDRIG blev; engagerande och spännande!
Avsnitten känns både verkliga och täta. Som att skådisarna bara är och regaerar..istället för agerar. Sicken höjdare!
Vill du läsa mer kärlek om den första säsongen gör du det här!
10 avsnitt i varje säsong. Måtte det komma en tredje.


 

Tjopp!
Där har du det! Bara att kasta sig i soffan och dra ned persiennerna!
Underhållningsgaranti utlovas!

”Men hördudu, vad gör jag om jag INTE har vare sig Netflix eller HBO!??! Jag vill ju se det här!”

No worries, gå in och testa gratismånad hos de två tjänsterna!
Du får tillgång direkt, och hinner gott och väl klippa ett antal serier innan gratisgluttandet är över..problemet löst! Snikvägen.
Tjipp!

Go och Gla TV-påsk!

 

Family in front of a television set, France, ca_ 1950s

 

 

 

 

 

5 kommentarer på “7 serier att binge-watcha i påsk!

  1. Jodå kollar in eller ska se alla serier på din lista – tids nog. Fö är det Med men, Daredevil och Walking dead som gäller. Sedan tänkte jag ta mig av Firefly.

    Gilla

Såhär tycker jag dårå:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.