Timber Falls (2007)

Tredje alstret på raken som dyker ned i det ökända träsket där mördare, spåniga brats, skarpa knivar, ologiska beslut, ett jäkla skrikande och mer eller mindre taffliga effekter samsas om uppmärksamheten.

Här är vi på vildmarksvandring med Mike (Josh Randall) och Sheryl (Brianna Brown) från storstaden. De unga tu har tänkt sig några avkopplande dagar med underskön nationalparksgrönska, skimrande vattenfall, ren luft och säkerligen lite rajtan tajtan i det minimala tältet.

Hjälpsam parkvakt tipsar om bästa vandringslederna upp till en omtalad bergstopp, men tror vi på att den sturske Mike och hans dam väljer någon av dessa? Nej, självklart inte. Ett kort möte med en av the locals mitt på stigen, en kufisk men till synes hjälpsam kvinna, leder till att hon istället tipsar dem om en helt annan väg.
Inte det bästa av beslut de tagit.

Ramstoryn är ju löjligt enkel, nästan i klass med de andra usla historierna som den här filmbloggen tagit sig en titt på. Trots det finns det något här som fångar mitt intresse lite lite mer. Kanske är det den relativt snygga produktionen, fotot som fångar naturen på ett behagligt sätt, kanske är det skådisarna som faktiskt kan agera. Eller också är det möjligen så att intresset här hålls vid liv genom att historien tar en helt annan vändning än vad jag trodde först…

…bort från det enkla upplägget med lösa vettvillingar i skogen som bara är ute efter att slakta människor för nöjes skull, för att istället rikta in sig mot en mörk och obehaglig historia om att det inte alltid är av godo att umgås med de som spenderar och bor hela sitt liv uppe på ett berg. Inga listiga vändpunkter i manuset direkt, men lite spänning frammanas allt i vissa utsatta lägen.

Våra hjältar Mike och Sheryl får mer än vad de önskat sig som helgupplevelse, men visar också att de inte helt tappade bakom första bästa vagn, och det ger också filmen en frisk touch av att man inte hela tiden tvingas glo på ett koppel hjälplösa offer som tjuter och har sig. Istället känner man lite med huvudpersonernas taskiga situation.

Timber Falls överraskar i alla fall mig en aning och är inte alls så usel som man kan tro på förhand. Lite lagom gore och standardaction kombinerat med ett par red herrings på väl valda ställen. Icke överraskande på något sätt för den som kan sin rysargenre, men till godkänt räcker det faktiskt i den här boken.

”We’re not violent people, Michael. It pains us to pain you…”

3 kommentarer på “Timber Falls (2007)

  1. Kan man önska att du i detta skulle ta med Eden Lake? Med tanke på detta försiktigt postitiva omdöme är jag nyfiken på vad du skulle tycka om den rullen.

    Gilla

Såhär tycker jag dårå:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.