Bond by Flmr & friends: The List! – part II

Så ja.
Då har vi klarat av de lägre skikten i The Bond-List.

Som synes, om man studerar poängen, är det ibland inte alltför stora skillnader mellan filmerna…undantaget QoS och Världen… som ändå hamnade en bit på efterkälken. Är Pierce Brosnan den stora förloraren i sammanhanget så här långt? Nu går vi in på listans mellanskikt, de där placeringarna precis innan den åtråvärda 10-topplistan.  Här är alltså filmerna som inhöstade de största mixade betygen…typ.

Återigen kommer poängen skvallra om att det knivar till sig ordentligt om placeringarna i en del fall…
Precis som det ska vara!
Spänningen!

Fortsätt gärna kommentera och ifrågasätta/fröjdas eller beklaga. Hur är det med dina favoriter..? Känns det väntat so far?

Nu rullar vi vidare….:

Bond by Flmr & Friends: part II!

 

15. Octopussy (1983)
Mellanfilm från Moore och det märks möjligen. Personligen är känslan är att hela historien går lite på tomgång. En del klassiska knep hittas förstås, och det var det några av er som tyckte om ändå. Övriga avfärdar rullen som rejält svag, men lustigt nog håller den sig ändå 10 poäng före Moonraker/Tid för hämnd. Kan innehålla den sämsta titellåten ever…?
poäng: 102

 

 

 

14. Man lever bara två gånger (1967)

Bara ytterligare 6 poäng framför Octopussy återfinns filmen som Sean Connery tyckte var lite besvärlig att göra, och som fick honom att besluta sig för att Bond-karriären var över (iaf tills pengarna lockade tillbaka honom till Diamantfeber). Vår agent på äventyr i Japan verkar också vara lite av en vattendelare hos er vilket märks på svajningarna i betyget. Personligen gillar jag 60-talslooken och de trixiga mojängerna. Bästa Blofeld hittas här (tycker jag!). Fartig finaluppgörelse.
poäng: 108

 

 

13. Leva och låta dö (1973)
Roggas debut som dubbelnolla känns väl rejält 70-talsaktig om något.
Inte så mycket mojänger eller skurk med storhetsvansinne. Samma trend här som i filmen omedelbart bakom. Ni tycker olika. Vänner av äldre Bondäventyr hittar möjligen mer förtjänster här. Synnerligen tätt lopp mellan plats 14 och 13!
 poäng: 109

 

 

 

12. Åskbollen (1965)
Min egen favorit från the good old days.
Connery känns stabil, spelar med glimten i ögat och äventyret känns lagom maffigt och exotiskt efter en ganska lugn start. Många av er är inne på samma linje och belönar med poäng som räckte nästan till att nosa på Topp 10. Finalen känns fortfarande häftig och Tom Jones sjunger titellåten med den äran.
poäng: 125

 

 

 

11. Agent 007 med rätt att döda (1962)
007´s debut i filmsammanhang hamnar precis utanför finrummet. Tonen sätts direkt med snärtiga repliker och snygga badmiljöer på Jamaica. Det märks att många er gillar nostalgin trots att filmen inte direkt osar av högteknologi och widgets. Poängen håller sig stabilt jämna, med en liten dragning åt den lägre skalan…vilket får till konsekvens att den missar Topp 10 precis.
poäng: 133

 

 

 

Sisådär!
Det här var filmerna som hamnade lite i…ingemansland..? Av fem filmer här är fyra från pre-80-tal. Betyder det något?

Som alltid kul att kika på poängen och konstatera att det verkligen är tätdramatik mellan titlarna ibland. Och än mer blir den känslan när vi nu ska närma oss de 10 bästa Bond-rullarna enligt denna lilla omröstning. Här samsas dock faktiskt ändå både jämnhet och vissa avstånd när poängen räknats samman.

Låter det intressant?

Tune in again and don´t miss!

 

To be continued….

8 kommentarer på “Bond by Flmr & friends: The List! – part II

  1. Oj oj oj vart är världen på väg? Vare sig Live and let die eller Dr.No på tio i topp 😦 Det betyder att Ekland + en dvärg i plommonstop slår både Ursula Andress och Baron Samedi – Ur led är tiden!

    Gilla

  2. Inga jätteöverraskningar här. Kan tycka att Dr. No borde ligga högre upp, likaså Åskbollen som jag minns den. Men det är klart, GoldenEye och några andra nyare filmer ligger för högt (*host*Skyfall*host*) 😉

    Gilla

  3. Helsike, Skyfall är alltså topp 10-material. Nja, det håller jag inte med om. Har dock en del andra favoriter kvar. Ska bli kul att se vilken placering de roffar åt sig.

    Gilla

Såhär tycker jag dårå:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.