Mörkt vatten (2012)

Fasen vad trist det är ändå.
När de gamla fördomarna får nytt bränsle. Dagens rätt är svensk.
Och (återigen) knappt något att skriva hem om. Än mindre slösa viktiga livsminutrar på.

Stekarmäklaren Daniel (Sverrir Gudnason) ska sälja vräkvilla på skärgårdsö när kalla hösten börjar dra in. Med sig på resan tar han chefens fru Marie (Helena af Sandeberg) för några dagars rajtan tajtan i lönndom. Paret pippar naturligtvis som kaniner i tid och otid, bastar, grillar gott och trycker i sig vin som om det inte fanns någon morgondag. Märkligt nog dyker det aldrig upp några husspekulanter.

Dyker upp gör däremot en skum polsk snickare som mellan förväntat beteende och allmänt pladder påstår att han hyrts in för att ”fixa lite saker som behöver fixas”… Hrm.

Rafael Edholm´s tredje film som regissör är ett försök i spänningsbranschen med lite rysliga vibbar.
Ok, tanken kan väl någonstans vara god…men shit vad kasst resultatet blir. Styltiga repliker som staplas på varandra, irriterande ologiska händelser och ett rent uselt förvaltande av en möjlig idé. Mest retar jag mig på Gudnason som hittar noll nyans i sitt skådespel. Även af Sandeberg är lite för ofta ute och vinglar i sunkträsket. Och polacken då…tja slätstruken och knappast en snubbe med något nytt att förtälja i DET karaktärsskrået.

”här kommer jag och stör lite..”

Om nu Edholm med sin rulle är ute efter att få oss tycka lite lagom illa om det otrogna paret lyckas han mer än väl. En stor fet smäll är vad man vill ge mäklartönten. Storyn känns FÖR vattnig och tunn för att den ens ska ha en chans. Och när regissören dessutom väljer att ösa på med klyschorna från Hollywoods sämsta rullar i kategorin…då är det ju liksom kört.

Mörkt vatten känns som ett rejäl dikeskörning, en story som knappt duger som tv-film och den enda sinnestämning den framkallar hos mig är att jag blir förbannad på det faktum att jag dumt nog slösat bort tid på den och att jag fick ännu lite mer vatten på min kvarn om att Sverige alltför ofta suger på att göra film.
Bara att ruska av sig och gå vidare.

2 kommentarer på “Mörkt vatten (2012)

Såhär tycker jag dårå:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.