X-MDM: match 11 och 12!

Torsdags-tvekamperna!

MATCH 11: ”Elf” (2003) vs ”Ensam hemma 2 – Vilse i New York” (1992)

elf_poster  VS  ensamhemma_2

INNOVATION: Macaulay Culkin blir borttappad igen! Samma koncept, men ny spelplats – New York! Dåren Will Ferrell växer upp på Nordpolen och fostras som en nisse. Men det är nåt som inte stämmer med honom..typ storleken! Ferrell drar till The Big Apple han också för att söka sina rötter. Och får poängen med sig.

PERSONLIGHET: Vid det här laget, när ensam-Kevin fick en uppföljarfilm, hade man börjat tröttna på den lillgamle fixaren. Culkin hittade inte direkt på något nytt med sin bratunge. Och Joe Pesci och Daniel Stern kom väl med på ett bananskal känns det lite som, och får upprepa sina klantigheter. Men nu kan vi ju formeln för humorn.
Trots jönsigheten och en påfrestande (för vissa) Ferrell lyckas regissören Jon Favreu i Elf faktiskt ge sin huvudkaraktär en sorts bisarr charm. Lägg till detta en lovely Zooey Deschanel i julig outfit. Knasnissen i storstan får poäng även här!

JULIGHETEN: Ett New York från sin bästa julsida i båda rullarna. Kevin hinner med ett besök i julig leksaksaffär och Ferrell lyckas få jobb i en! Smöriga jultoner och den allestädes närvarande känslan att familjen betyder mest. Elf bjuder dock på en fartig slädfärd med tomten i ett juligt Central Park! Vilket gör att poängen ramlar in även här också.

summa: 0-3

Prediction:
De flesta gillar Kevin bättre i originalrullen och den (ändock) ganska charmige Ferrell-nissen smyger vidare här.

Du bestämmer!



MATCH 12: Fred Claus” (2007) vs  ”Mixed Nuts” (1994)

fredclaus_poster VS  mixed_poster

INNOVATION: Fred (Vince Vaughn igen!) är brorsa till självaste Jultomten, men bor i Chicago och är allmänt negativ. Givetvis MÅSTE han snart rycka in och hjälpa sin bror i nöd. I Mixed…hittar vi Steve Martin i fronten av ett knasmärkligt gäng jourhavande medmänniskor i Los Angeles på självaste julafton! Det sista så pass udda ändå i julfilmskomedisammanhang att det blir poäng!

PERSONLIGHET: Vince är såklart så klyschig som hans rollkaraktär SKA vara i julkomedier som den här. Paul Giamatti som Tomten vars verksamhet plötsligt ska granskas ur effektiviseringssynpunkt av den stiffe Kevin Spacey känns däremot lite uppfriskande.
I LA kör Steve Martin sitt neurotiska race och supportas av en totalcharmig Rita Wilson, en härlig Madeline Kahn, dåren Adam Sandler, Liev Schrieber som transa, en höggravid Juliette Lewis och en fullständigt galen Anthony LaPaglia i tomtedräkt!! Vilken samling! Mixed… drar in poängen på den laguppställningen!

JULIGHETEN: Mixed…och regissören Nora Ephron gör sitt bästa i ett somrigt LA att sprida julstämning med BRA julmusik, blinkande lampor och julklappar. Det hjälper dock NATURLIGTVIS inte mot Fred Clause och hans brorsa Tomten, Nordpolen, Släde, Nissar och Nissor, snö i massor och en Vince Vaughn som trycker…TRYCKER…i sig mjölk och kakor vid julgranen!! Störtenkel poäng till Fred…

summa: 1-2

Prediction: Mixed Nuts går vidare, främst på grund av att Fred Clause är så lik alla andra julkomedier i sin stil.

Hur ska vi ha det?!?

 

 

 

8 kommentarer på “X-MDM: match 11 och 12!

 1. Argh, ytterligare en dag som jag inte får rösta (jag vet att jag får men mina principer hindrar mig!).

  Av dessa är det väl Elf som är skamfläcken nummer ett då den står i fin specialutgåva i dvd-hyllan men har aldrig spelats…

  Vem vet, jag hinner kanske kolla den innan omgång två… Om den överlever denna match…

  Jag väntar på Die hard, Dödligt vapen och pappan!

  Gilla

  • Die hard 2 är förhoppningsvis en julfilm i Steffos värld… Och Die hard kommer åter för såvitt jag kommer ihåg vann den tämligen överlägset sin första match! 😀

   Gilla

   • DH2 har fin julfeeling!
    Det svåraste har varit att välja ut de 32 alster som skulle få börja tävlingen! Bara att konstatera att man samlat på sig ett antal julfilmer under årens lopp! 🙂

    Gilla

 2. Din dedikation för julfilmer är beundransvärd och detta lilla julprojekt är en guldgruva för oss som behöver förkovra oss mer i denna sub-sub-sub-genre…

  Men hoppas verkligen DH2 kommer med när till och med en re-make på en jul-slasher jag aldrig hört talats om kom med!

  PS, hur långt från 64 filmer i projektet var du…?

  Gilla

  • Snuddade vid tanken både en och två gånger…speciellt när jag fick välja bort några….MEN insåg direkt att det skulle ha blivit för stort projekt! (sen tror jag inte heller jag HAR 64 filmer att lägga ut) Dessutom hade det blivit knappt med tid. Om man inte kört 8 filmer per dag eller nåt! 😉

   Gilla

Såhär tycker jag dårå:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.