Bitch Slap (2009)

Ibland kan jag verkligen bli arg och känna mig lurad på underhållningen. När något är så pass dåligt att man blir förbannad, det kan rimligen inte vara ett gott tecken. Men visst, att se bottennappen gör ju att man uppskattar en verkligt bra film ännu mer. För det här är verkligen ett sorgligt stolpskott till film. Den helt osannolika, och framför allt ointressanta,  s.k. gangsterstoryn om tre långbenta, storbystade, kvinnor utslängda i en het öken på jakt efter ett möjligt nedgrävt miljonbyte är så dum att man tar sig för pannan. Storyn är så uppenbart sekundär och hela filmen existerar bara för att få visa dessa damer i allehanda olika utmanande positioner.

Frågan är dock om inte det största ”bitch slapet” ska gå till tjommen på det ansvariga filmbolaget som gav klartecken till denna soppa. Historien vill uppenbarligen verka vara något som ska andas Tarantino-känsla, men någonstans gick den riktningen också fel i manusskrivandet och resultatet blev istället detta idiotalster. Kackigt skådespel av tre donnor som uppenbarligen inte castats för sina skådespelartalanger (de är så usla att jag inte ids skriva ut deras namn), over-the-top-effekter som blir liiite för mycket över just den där toppen. Jag har inget emot trashiga b-filmer med exploitation-ambitioner, men det här funkar ändå inte i sin nuvarande form. Framför allt retar jag mig att manuset är så genomuselt så att det inte ens blir roligt eller på annat sätt ursäktande.

Bitch Slap serverar välexponerade bystar, kass dialog, explosioner och rök, b-action…c-action, blod och catfights i den heta sanden, allt i ett tempo som om det inte fanns någon morgondag. Synd bara att någon glömde hålla någon sorts kvalitétskontroll på eländet som faktiskt hade kunnat blivit något om…tja…kanske just Tarantino hade fått hålla i rodret.

Betyget: 1/5

2 kommentarer på “Bitch Slap (2009)

 1. Haha, instämmer helt. Mer eller mindre fruktansvärd rakt igenom. Inte ens så dålig att det blir bra och jag skäms lite över min utdelade, förvisso lövtunna, tvåa i betyg.

  Omslaget är i alla fall snyggt. 😉

  Gilla

  • Ja men du lämnade ju en liten ursäkt i din recension också så det är väl ok…om inte annat kan ju tvåan få vara inklusive för det absolut snygga omslaget.

   Ett av de coolaste man sett faktiskt. Snacka om falsk marknadsföring…:-)

   Gilla

Såhär tycker jag dårå:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.