The Losers (2010)

Jamen det här var ju enkelt sammanfattat.
Det här är precis allt det som The Expendables inte är.
En brokig skara, schablontyper av värsta sorten. Men med miljoners glimtar i ögonen. Tuffa hårdingar med hjärtan av guld (okej kanske inte alla..).
Killar med färdigheter, lurade och beskyllda för saker de inte gjort.
Killar som inte tvekar att hoppa på ett ljusskyggt uppdrag levererat av en smidig kvinna med formerna på rätta stället. Allt för att kunna återvända till sitt stolta US of A.

Och framför allt (och här kommer skillnaden mot Stallones anhang) är det här killar som gör allt detta till skön humor, ett lekfullt tramsmanus och litervis med självdistans. Filmen, såklart en vidareutveckling av en serie, upplagd i manuset som en serie, överklockar sig själv, men kommer också undan med det. Det är överspel, övereffekter och lallande humor av den mer enkla sorten.
Precis vad som behövs i filmer av den kalibern. Filmer som tål att tittas på, skratta till, underhållas av och sedan arkiveras under kategorin kul-trams-jag-såg-en-helg-men-nu-har-jag-redan-glömt-den. Överlag inte direkt kändistätt i rollistan. Chris Evans, Columbus Short, Jeffrey Dean Morgan och Zoe Saldana är väl de som låter tala om sig. Jason Patric i en speedad, överspelad, skurk-biroll har nog aldrig varit så hispig på film. Men till och med han är förlåten.

The Losers är inga losers om man tex jämför med Sly:s skräpverk. Här finns allt man behöver i hjärndöd underhållningsform. Och det roliga är att det är just förbannat underhållande, oseriöst och riktigt kul. Actionskrammel med glimten i ögat och lagom kort speltid. Sådär ja!

Såhär tycker jag dårå:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.