The Hit List (2011)

Stackars Allan, dagen börjar med att han spiller kaffe på bästa skjortan. Något som  rask takt följs av att hans förväntade befordran går till den kaxige, smörande nykomlingen på kontoret, hans återbetalning till den lokale lånehajen har inte gått som förväntat vilket renderat en snygg blåtira som påminnelse, och till slut hittar han sin bäste vän i sovrummet hemma hos sin fru.

Klart stackarn ska ha sig ett glas nere på baren, där han av en slump stöter ihop med den märklige Jonas som påstår sig vara en hitman och nu eggar Allan att sätta ihop en lista på vilka fem namn han skulle vilja avlägsna från det levande livet. Allan tror, med begynnande fylla, att det är ett tankeexperiment och skriver ned de namn som är orsaken till hans pågående bekymmer. Med frugan i toppen, det namn som ska sparas till sist. Föga anar Allan att Jonas verkligen är vad han utger sig för att vara, och dessutom ganska wacky i sin mentala hälsa.

Det här är en film som egentligen har allt yttre emot sig. Första minutrarnas utförande är mer än lovligt kackig i bästa C-filmsstil, huvudrollerna spelas av dels Cole Hauser (Allan) som väl aldrig gjort något av värde i en större produktion och Cuba Gooding Jr. (Jonas) som väl hade en karriär någon gång på stumfilmstiden typ…länge sedan var det i alla fall. Manuset är så ytligt som det bara kan vara i filmer som inte produceras med de största miljonerna i ryggen…men märkligt nog har den en grundstory som känns lite intressant och lockande. Ett sorts tänk om…-scenario som en vanlig bekymrad person mycket väl skulle kunna roa sig med att fundera på.

Filmen snor friskt från både Collateral och första Terminator, den bindgalne Jonas tänker inte låta något stoppa honom från att tömma sin lista och drar sig inte för att attackera en polisstation i bästa Arnie-stil! Envigen mellan Allan och Jonas är såklart ganska förutsägbar, likaså hur det ska gå för frugan (jag lovar det är ingen spoiler i sammanhanget).

The Hit List är en film som aldrig kommer att göra något som helst intryck hos någon, men den har en story som ändå gör den svår att tycka helt illa om. Och sedan är det lite annorlunda att se Cole Hauser i en god roll och Gooding som bister vettvilling. Nästan lite roligt faktiskt.

”Aside from death, there is no sure thing, my friend.”

5 kommentarer på “The Hit List (2011)

Såhär tycker jag dårå:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.