The Demented (2013)

När den gode bloggaren Filmitch drar upp ännu en ljusskygg skapelse till film i avdelningen ”träsket bortom träsket” ur hatten…ja då känner jag naturligtvis att jag inte kan hålla mig borta. Vi har ju förtjusande nog samma typ av bisarra dragning mot dessa svampiga områden. De lökiga alstren måste ju liksom till för att väga upp den filmiska tillvaron. Eller?

Här då som vanligt en hoper idioter i form av hormonstinna boys and girls som ska weekenda sig i det stora sommarhuset i det fina vädret. Grilla, partaja och allt det andra som your average teens i dessa filmer suktar efter…. Naturligtvis måste en tjomme vara rekorderlig, en annan värsta aset och den tredje (den färgade såklart) vinthundssnabb footballsnubbe. Hos tjejerna hittas samma utslitna spektra med helylle, halvylle och inte..så helylle (”-det var ju bara på fyllan…förlåt...”).

Snabbt in med terroristattack (nya grepp i genren!?) i form av bomber över nationen, och snart har folk och fä i omgivningen förvandlats till dreglande och hiskeligt förbannade spillror av sina forna jag. Tyvärr räckte tydligen inte budgeten till några större sminkeffekter, så därför ser de flesta dårarna ut som statister i någon utbildningsfilm från Trafikverket då en olycka ska illustreras.
Nå, de springer och vrålar i alla fall som det anstår en riktig lågbudgetrulle.

Idioterna till huvudpersoner tar naturligtvis en hoper galna beslut med stundtals förödande konsekvenser. Regissören satsar allt på att beskriva sprinterlopp längs övergivna gator, ur olika vinklar och ytterst uttråkande efter ett par minuter. Ihopvärkt, styltig, dialog kan inte rädda aktörerna här…men det hade väl inget väntat heller. Man skiter ju liksom i hur det går för dem. Basta.

Den största katastrofen håller dock på sig till slutet, då den olycklige regissören verkar ha drabbats av fullständig inre vankelmodighet. Resultatet blir bara dumt, dumt och….dumt igen.

The Demented är skitdålig helt enkelt. Ett totalt ointressant kapitel i sagan om att ”hitta de små intressanta pärlorna i denna uttjatade genre”.

Märkligt nog är musiken rätt bra.

full star

3 kommentarer på “The Demented (2013)

 1. Näää så dålig var den inte – tyckte jag. Eller så kanske den är det och det är istället min hjärna som blivit alldeles mosig av skit jag sett???
  Hur som helst tack för länk 🙂

  Gilla

 2. @filmitch: Tja..eller också är jag märkt av alldeles för usla produkter och förvandlas sakta till värsta Griniga Gubben… 🙂
  Fast man dras ju mot utbudet hela tiden iaf!

  @Sofia: He-he..ja fast det är en fin källa till uppslag! 🙂
  Jag ilar över och kollar in ditt förslag till sk ”underhållning”!

  Gilla

Såhär tycker jag dårå:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.