I Spit on Your Grave (2010)

Kombon 19 spänn på Media Markt och det faktum att den gode filmitch håller den här rullen så högt som på 6:e plats över 2010 års topprullar hos sig, gjorde att ett besök i hämnarträsket bokades in när solen gått ned efter ytterligare en finfin sommardag.

Lika finfint får inte stackars Jennifer (Sarah Butler) det när hon vill hyra en isolerad stuga i Nowhere County för att odla sina författartalanger. Först kör hon vilse och tvingas fråga om vägen på den sunkigaste mack man sett på länge, och får dessutom tas med ett gäng hillbillies som sexmobbar henne direkt. När hon väl sen är på plats dröjer det inte länge förrän lugnet byts mot…tja…den sedvanligt klyschiga händelseutvecklingen…ni vet ju hur det brukar bli.

Inget nytt under solen här och Jennifer tycks snart vara ännu ett offer för de svinaktiga män som tycks härja i skogarna i Hollywood-filmer. Skillnaden är dock att Jennifer överlever och bestämmer sig för att det också är paybacktime på de mest grymma sätt hon (eller manusnissarna) kan tänka sig.

För givetvis är det här Jennifer´s show fullt ut. De dumstrutar till bondlurkar som först varit precis så sviniga som behövs för att skapa avsky mot dem, får snart smaka hämnden.
Och det är inte gott kan jag lova!

mobbare får smaka hämnd!

Är filmen nåt att ha då? Sevärd?
Tja, här finns absolut inget nytt att rapportera. Sarah Butler gör dock ett jäkligt bra jobb som den utsatta Jennifer. Våldet är rått och obehagligt i början, blir snart mer filmiskt och utstuderat när Jennifer tar hand om kommandot. Naturligtvis sitter jag och jublar som ett as när de skyldiga dårarna får vad de förtjänar av Jennifer. Precis som filmitch beskriver det; reptilhjärnan får sitt! I övrigt ganska standardiserad i sitt utförande.

Inbäddat i den här lynniga hämnarhistorien finns också en lite sidostory om en av förövarna som kanske inte avhandlas fullt ut. Synd, det vore intressant att se mer om DET dubbellivet. Men, som vanligt, speltiden på goriga storys som det här räcker inte till allt. Här är det grym hämnd som gäller. Till sista droppe.

I Spit on Your Grave varnar på omslaget för chockerande grym och intensiv. Speciellt i denna ”uncut version”. Som vanligt överdrivs det rejält på dvd-omslag och i grunden har man sett allt förut. Badassen får rättmätigt vad de förtjänar och jag hånflinar nöjt åt de grymma öden de går till mötes. Go Sarah! Men ok, Eden Lake är fortfarande bäst i den här typ av filmgenre.
Ok hämnarrulle, men inget jag lägger på minnet.

3 kommentarer på “I Spit on Your Grave (2010)

  1. Tack för ping 🙂 Du har helt rätt i ditt omdöme det är bara det att jag hyser en stor fabless för s.k hämndfilmer. Klart att Eden lake är bättre men där får man inte nicka nöjt när eftertexterna rullar.

    Gilla

  2. Ping: Kämpande kvinnor | Rörliga bilder och tryckta ord

Såhär tycker jag dårå:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.