X-MDM: match 9 och 10!

Onsdag! Nya utmanare att ta ställning till!

MATCH 9: ”Scrooged – spökenas hämnd” (1988) vs ”Black Christmas” (2006)

scrooged_poster  VS  blackxmas_poster

INNOVATION: Bill Murray frontar en hysterisk modern (nåja…80-tal…hrm…) variant på Dickens gamla saga. Amerikansk vulgohumor och en Murray i toppform. Black X-mas är ju den upphottade varianten på förra matchens 70-talsbidrag! Båda nyinspelningar här således kan man säga. Inte direkt innovativt här inte. Jag ger poängen till Scrooged för vansinneshumorn.

PERSONLIGHET: Allt byggs runt Murray i Scrooged. Hans iskalla känsla inför julens fröjder. Är väl inget att sparka en medarbetare…eller snåla in på julklapparna. Och det ska naturligtvis vara en Murray i bitsk toppform för att komma undan med det. I Black är det svårt att ta till sig det HÄR husets kvinnliga invånare som alla (nästan) ska gå grymma öden till mötes. Möjligen kan dåren ”Billy” i pyjamas och med stirrande ögon lämna lite avtryck…annars är det blekt…i denna synnerligen lika bleka nyinspelning som satsar det mesta på goret istället för känslan. Lite kul dock att Andrea Martin som spelade en av de unga tjejerna i originalet, här återkommer som ”husmor”…
Inget rubbar dock Bill Murray som tar poängen.

JULIGHETEN: Scrooged försöker uppbåda lite julstämning med glitter och snöfall..men har inte chans mot Black´s…orgier i julbelysning, dekorationer, tjutande snöstormar och pinglande klockor! Hela huset är en galen julupplevelse. Plus en mördare dårå.
Blytung poäng till Black Christmas!

summa: 2-1

Prediction: Scrooged ogillas av många för sin flåshurtighet och mörka, lite brutala, humor…men borde ändå slå den här kackiga nyinspelningen av julen-goes-slasher-upplevelsen…

Tala om vad DU tycker!MATCH 10: White Christmas” (1954) vs  ”Fångade i paradiset” (1994)

white_poster  VS    Trapped_poster

INNOVATION: Två skönsjungande snubbar i form av Danny Kaye och Bing Crosby möter två lika skönsjungande brudar, kör lite tönthumor, reser till ett snöigt Vermont och…fortsätter sjunga. Samtidigt försöker en tidig Nicolas Cage och hans brottsliga bröder genomföra ett bankrån mitt under jultid i vad som kan vara världens snällaste stad! Att råna banken var väl inget, att komma undan den drypande vänligheten är värre.
Poängen till Nic och hans polare för den bisarra charmen.

PERSONLIGHET: Återigen, fyra flinande stjärnor från 40-talet i lagom uppbyggd studiomiljö. Inget direkt som sticker ut här inte. Romantiken är sedesam och ordentlig. Hos Nic och medspelarna Jon Lovitz och Dana Carver samsas den svarta humorn lite med det töntiga och småstadscharmiga. Brott i centrum, men julgodheten vinner ju såklart.
Jag ger poängen till Fångade… för just det brottsliga uppsåtet.

JULIGHETEN: En film som skapat världens mest kända julsång har väl inget motstånd här!? Eller? Vermont och snö och våra ystra karaktärer i tomtedräkter! Jul! Visst, men det mesta uppbyggt i studio. Hos de Fångade Tre rasar snöstorm, julbelysningen vajar i vinden, bilar kanar av glashala vägar och huvudgatan känns julig värre! Dessutom åks det släde riktigt ordentligt!
Jag säger poäng igen till Nic och hans gäng. Trots att Bing drömmer om en vit jul!

summa: 0-3

Prediction:
De flesta tycker Bing hör hemma här med sin låt, och många retar ihjäl sig på Nicolas ”överspelet” Cage. White Christmas... vidare trots min fullpoängare till Fångade…

Eller har jag fel!?

 

 

 

Annonser

3 comments on “X-MDM: match 9 och 10!

 1. Väntar med spänning på resultatet denna gång då jag inte får rösta i någon av matcherna. Men tack för filmtipsen… Scrooged och Trapped lägger jag in i en av arkivlådorna inne i filmavdelningen i mitt huvud. Arkivlåda nr 34b tror jag bestämt det blev!

  Gilla

 2. Kom igen nu Henke!
  Bryt reglerna så här lagom i jultider vetja! 😉
  Lägg din röst på den du vill se allra MEST…eller nåt.

  Och de passar bra i just den arkivlådan också!

  Gilla

 3. Ho ho ho har röstat hitintills på allt men här passar jag kan inte rösta på två filmer jag avskyr Scrooged resp Black x-mas nyinspelningen. Brrrrrr vilka julrysare. Den andra matchen var desto lättare

  Gilla

Såhär tycker jag dårå:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s