Fantastic Four (2015)

FFEn av de rullar från den fina fullmatade biosommaren 2015 som jag INTE hade pepp på överhuvudtaget. Och därmed valde bort att besöka på lokal.

Såhär med facit nu i handen ett halvår senare, var detta ett mycket smart drag. Bättre att stolpskotten får skämma ut sig på dvd..typ.
För detta, go vänner, är icke bra på någon punkt.
Ett surt fail, ett tungt fall. En skitfilm helt enkelt.

Vem kan vi skylla på?
Filmbolaget Fox, som möjligen kände sig stressade att ”tvinga fram” en rulle just detta år…då rättigheterna till filmserien annars skulle ha gått tillbaka till Marvel..? Kanske. Eller ska vi hänga regissören Josh Trank (Chronicle) som enligt skvallret uppträtt som rena idioten på inspelningen med taskigt humör, ständiga konflikter med skådisarna och en vision som inte alls överensstämde med filmbolagets syn på hur en lättillgänglig sommar-blockbuster ska se ut. Tranks egna version klockade in på runt 2.30, vilket fick kostymerna på Fox att hicka till och kräva trimning med saxen. Dessutom var den långa versionen alldeles för mörk och dyster enligt de som håller i sedelbuntarna. Och eftersom Trank inte hade final cut på rullen, blev det istället denna lättmjölksversion till film. Illa.

inga brallor på The Thing!!!

Vi har alltså ännu en sorts reboot om hur FF blev just FF. The modern style förstås. Det är en rörig story, be mig inte redogöra för jag har nästan glömt bort redan. Men det är en maskin inblandad, som kan teleportera saker, människor (but of course). Forskare med naiva ideal för ögonen, militären som ser en chans och tja…en jäkla rörig och trasslig handling helt enkelt. Med fyra ”hjältar” i centrum. Men ack så bleka. Filmen lider av sin tvångsklippning och känns hackig som bara tusan. Dessutom helt oengagerande och…och jag kommer på mig själv med att slötitta..typ.

Detta trots på papperet skådisar som man borde kunna räkna med; Miles Teller, Michael B. Jordan, Jamie Bell, Kate Mara. Men se det funkar icke.
I en podd nära mig gjorde jag gällande att Blackhat var 2015 års största magplask…om man får revidera en lista i efterhand så tar självklart denna rulle hand om just DEN mindre smickrande utmärkelsen.

Detta var skit och pannkaka.

 

 

av Steffo Postat i 1

4 kommentarer på “Fantastic Four (2015)

Såhär tycker jag dårå:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.