(500) Days of Summer (2009)

Riktigt njutbart om Tom (Joseph Gordon-Levitt) som möter Summer (Zooey Deschanel), faller för henne och förlorar henne innan filmen är slut. Precis som det deklareras tidigt i filmen, det här är ingen kärlekshistoria, utan en historia om kärlek. Tom försöker förtvivlat komma fram till vad som gick fel, och vi får via tillbakablickar följa deras försiktiga förhållande tillsammans. Filmen använder sig på ett finurligt sätt av möjligheten att hoppa fram och tillbaka i tidsramarna, allt presenterat på ett roligt och lite sorgligt sätt.

Bra musik, mysiga miljöer och ett  härligt skådespel av det som måste vara det charmigaste par som setts på länge framför en kamera. Både Gordon-Levitt och Deschanel förmedlar med till synes enkla grepp ömhet, frustration, glädje och humor. Regissören Marc Webb fyller sin film med bra musik, snygga små detaljgrepp, lågmäld rolig humor, värme och framför allt kärlek. Och också avsaknaden av densamma.

(500) Days of Summer får mig på riktigt bra humör, trots sin stundtals vemodiga handling. En riktig liten pärla förpackad i en något udda form. Rekommenderas varmt.

Betyget: 4/5

Såhär tycker jag dårå:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.