The Librarian II: Return to King Solomon’s Mines (2006)

Och ni trodde kanske filmbibliotekarien Flynn Carson var klar med skattletandet i och med sitt första äventyr?

Tji fick väl ni, här är han tillbaka igen i samma stil. Dock aningens självsäkrare och lite mer beredd på det som tycks drabba honom till höger och vänster. Nytt äventyr ligger på lut, som dessutom har rätt mycket att göra med hans eget förflutna.

Första filmen blev möjligen en oväntad succé  även hos filmmakarna och kanske icke-tron på att det skulle bli underhållande gjorde att man släppte allt vad seriositeter hette och vågade sväva ut i överdriven pastisch. Tills nu då, för här ska det plötsligt bli lite allvarsamt och känslomässigt med Flynn som minns sin mystiske far och dennes förehavanden, och det är ju ingen vild gissning att detta kommer att påverka dagens äventyr där jakten på värdefullheter tar honom till Afrika och något som sägs vara Kung Solomons gömda skattgruva.

Bibliotekarien dejtar tjejer på sitt eget vis

Tyvärr är det också ovanstående allvarsamheter som direkt drar ned betyget och får filmen att hacka en aning om man jämför med den första. Visst, det är samma onleliners, samma nördiga action, samma lite trivsamma B-effekter och samma behagliga komediprestation av Noah Wyle.

Historier som dessa tål dock inte någon större åverkan på allvarsgraden, och följden av för mycket av den varan blir ett lägre tempo och mer oengagerande innehåll. In på banan också med ny kvinnlig sidekick, Gabrielle Anwar som gnabbande arkeolog, och hon gör väl vad hon ska och just inget mer. Skurks finns det gott om också, både i kulisserna och närmare än man kan tro.

The Librarian II är svagare än sin föregångare, ramlar ned lite i seghetsträsket vad gäller historieberättandet och den skamlösa lekfullheten känns inte lika påtaglig. Men har man nu sett del ett ska naturligtvis actionbibliotekarien Flynn få chansen att jönsa runt i spenaten också i detta äventyr.

2 kommentarer på “The Librarian II: Return to King Solomon’s Mines (2006)

  1. Tja, 99 spänn på Media Markt för alla tre filmerna tyckte väl att jag skulle ta mig lite tid med dem.
    Det har ju blivit rena tv-filmsveckan här! 🙂

    Gilla

Såhär tycker jag dårå:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.