X-MDM: match 3 och 4!

1:a Advent! Vi firar med två nya Dödsmatcher!

MATCH 3: ”The Nightmare Before Christmas” (1993) vs ”Polarexpressen” (2007)

nightmare_poster  VS    Polarexpressen_poster


INNOVATION
: Tim Burton bygger upp olika världar där olika regler gäller! Och vår hjälte vill till Jullandet! Robert Zemeckis satsar i Polar… mer på tradition om en resa till det mystiska Nordpolen. Poäng larvigt lätt till Nightmare.. för thinking outside the box!

PERSONLIGHET: En CGI-jackad/avbildad Tom Hanks som mystisk tågkonduktör står sig ganska slätt mot en detaljrik Jack Skellington a la Burton-style! Polar… är snygg men Nightmare fastnar i sinnet! Lätt poäng igen till Nightmare

JULIGHETEN: Här vinner Polar…på att nästan hela filmen innehåller snö eller jul i nån form. Nightmare… försöker sig på julstyle på det där lite mer…udda sättet. Inte fel alls, men mot traditionellt besök på Nordpolen med färg, glitter och bjällerklang står man sig lite kort. Polar… tar hand om sista poängen.

summa: 2-1

Prediction:
Burtons sjungande dockor tar sig vidare på sin märkliga stil.

Vad tycker du?!MATCH 4: ”Grinchen – Julen är stulen!” (2000)  vs  ”Arthur och julklappsrushen” (2011)

grinchen_poster   VS    arthur_poster

INNOVATION:Ron Howard och Jim Carrey satsar på att visualisera berömd saga i modern tappning med grönluden skojare. Bekant men inte omvälvande. Toksnyggt animerade Arthur satsar på att föra in lite high-tech i Tomtens årliga uppdrag. Liksom en ganska kul ”bakom-story” om hur alla julisar egentligen hinner att levereras NÄSTAN samtidigt jorden runt! Arthur… belönas med poängen.

PERSONLIGHET: Inget kan naturligtvis matcha Jim Carrey´s minspel. Carrey ÄR hela filmen. Toklätt pinne till den Gröne Grinchen!

JULIGHETEN: Dött lopp typ. Grinchen.. utspelas i snöflinga (!) och har en märklig julby som skådeplats. Arthur… får chansen att uppleva jultraditioner över hela världen. Måste jag välja lägger jag min poäng på Arthur för att Tomten är ständigt närvarande och har en stor roll i hela historien.

summa: 1-2

Prediction:
Grinchen… skuttar vidare för att den är mer känd.

Lägg din röst!

 

 

 

4 kommentarer på “X-MDM: match 3 och 4!

  1. Till skillnad från Henke så får jag rösta trots att jag inte sett nån av filmerna. 😉 Julfilmer verkar INTE vara min grej. Den enda jag minns att jag faktiskt har sett på riktigt än så länge var Bad Santa…

    Men jag går på känsla.

    Gillad av 1 person

    • Känsla är bra att gå på. Det är ju det som är lite meningen. Jag fattar ju såklart att kanske inte alla sett de rullar som paraderar förbi här…det är ju därför ”översikten” ska kunna hjälpa lite så man kan dra iväg en röst…plus känslan också dårå…! 🙂

      Gilla

Såhär tycker jag dårå:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.