X-MDM: match 7 och 8!

Nya tuffa tisdagstag!

MATCH 7: ”Love Actually” (2003) vs ”A Christmas Story” (1983)

love_poster  VS  ACS_poster


INNOVATION
: Myspysliga brittiska Love… hoppar friskt mellan olika personers livsöden i jultid…som en liten novellsamling. A Christmas…går mer på det gamla invanda, stabila, om familjens vedermödor i jultid. Inget fel alls i det sistnämnda, om det görs så charmigt som här…men Love…tar ändå poängen för sin njutbara berättarform.

PERSONLIGHET: Vem kan motstå lille Peter Billingsley som den glasögonprydde Ralphie i A Christmas…!?! I 40-talets Indiana får han fullt upp med att övertyga föräldrar och självaste Tomten om att ett luftgevär ÄR årets julklapp! Hugh Grant som julflirtande PM i London går inte heller att undvika att tycka om i Love….liksom Emma Thompsons prövade hustru till Alan Rickman. Lillgrabben Ralphie får dock poängen på sin otroliga CHARM.

JULIGHETEN: Britterna kan skapa julstämning när de går in för det. Gott om glitter och stjärnor som tindrar. Och Bill Nighy´s toksköna sliskiga jullåt! Men inte ens den kan matcha juligheten från en amerikansk snöig småstad på 40-talet, komplett med julparad, julgransinköp och kids som hänger i skyltfönstret vid leksaksaffären! Norman Rockwell-jul! Och poäng!

summa: 1-2

Prediction: Love Actually är den mer kända av de här två för oss i gamla Sweden (men i ”Amejrkat” har ACS faktiskt uppnått lite klassikerstatus), och det räcker för avancemang.

Cast your vote!MATCH 8: Die Hard” (1988)  vs  ”Stilla natt, blodiga natt” (1974)

diehard_poster  VS    blackchristmas_poster

INNOVATION: Julfest i skyskrapa avbryts av tungt beväpnade badasses med filmhistoriens kanske skönaste überskurk…samt en ensam, svärande snut som råkade vara på fel ställe. Ställs mot flämtande 70-talsdåre som gömmer sig i hus för att stalka och ta unga kvinnor av daga mitt under jultider! Javisst, även ryspysliga rullar kliver fram i jultid för att försöka flirta till sig lite extragillande.
Det första hade vi aldrig upplevt dittills på bio. Det senare…inte så ovanligt ändå (även om denna i vissa läger ansågs vara starten på den ”riktiga”  slashertrenden i Hollywood). Poäng till Bruce och co.

PERSONLIGHET: Solklart att charmören Bruce Willis tar poängen här! Hans svada och sköna uppror mot allt och alla som försöker toppstyra honom är för go! Stilla natt…sportar dessvärre bara ett antal unga kvinnor som inte lyckas göra några större intryck. Inte ens filmens hjältesnut John Saxon och den modiga hjältinnan Olivia Hussey. En ung Margot Kidder kämpar på bra i käftig biroll men får betala priset. Pinnen går till Bruce igen!

JULIGHETEN: Julglitter och gran i skyskrapan, men ingen snö i Los Angeles inte! Hos tjejerna i det stalkade huset hänger pyntet i drivor, snön ligger tjock utanför, alla bär 70-tals hemska vinterkläder…och vi får till och med en liten kör som sjunger!
Stilla Natt… norpar åt sig poängen.

summa: 2-1

Prediction:
John McClane bankar givetvis skiten ur alla.

Såklart va!?

 

 

 

Annonser

2 comments on “X-MDM: match 7 och 8!

Såhär tycker jag dårå:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s