Frankenfish (2004)

frankenfish-bayou_27593Hett tips från Fiffi i den alltid lika intressanta djurskräck-genren.
Klart jag dyker ned i de grumliga träskfloderna i Louisiana för att studera detta bidrag.

För det är just dit vi ska idag, en stackars local just doing his business med att fiska för brödfödan faller offer för…något…i vattnet. Ett par dagar senare hittas resterna av gubben. Stor kalabalik, ENORMA bitavtryck! What the hell is goin on i träsket!?!

Starka Hajen-vibbar som ni hör, och strax har dagens hjälte Sam Rivers (!) (Tony Kittles) satts på fallet att utreda. Kittles är någon sorts CSI-snubbe (minnet är lite oklart eller också var jag inte så uppmärksam…) med vana från attacker från…eh…djur.
Tillsammans med biologen Mary (China Chow…hahaha) lagar sig snart paret uppströms längre in i träsket dit spåren från attacken pekar. Och under ytan lurar förstås dagens hot…genmaniplerade kinesiska snakehead-fiskar! Normalt sett abborre-liknande filurer, men idag enorma bestar som mest ser ut som en galen korsning mellan just förvuxen abborre och en krokodil! Joråsåatt!

Rullen är från början gjord för tv, men innehåller förvånansvärt mycket gore och splatter. På det där lökiga och rejält ostiga sättet som gör att man ändå inte kan tycka illa om filmen. Än värre för våra hjältar blir det när de når en liten husbåts-koloni långt inne i träsket. Ett gäng bofasta som strax kommer att få försvara sina båtar med alla till buds stående medel. Och visst, det blir knasigt, jönsigt men också lite spännande. Jag tänker osökt på första Tremors…då har ni en ganska bra aning om hur känslan blir här….när det är som bäst alltså.

För visst lyser B-rulleauran igenom. Annat var väl inte heller att vänta. Vi har den rättrådige forskaren/hjälten, den snygga medarbetaren, den äldre visa kvinnan, den tystlåtne krigsveteranen, den gnällige storstadssnubben…och så förstås en skönt stonad gammal hippie! Hahaha..gissa vem som går åt först….?

frankenfish_05

”bummer….här behövs en större stekpanna!”

Effekterna är naturligtvis från bakgatan i kombo med ett par nördiga datakidz som tryckt i sig jolt-cola. Men skit i det. Det funkar ändå för stunden, och storyn lyckas till och med bli lite oviss emellanåt. Än mer raffel uppstår när en skrävlande storviltjägare (med vissa skumma kopplingar till ”fallet”…hrm…) dyker upp i träsket.

Ingen classy djurskräckis, men väl en stunds ganska roande och lagom lökig underhållning. Om du kan köpa förutsättningarna förstås.
Inte bra, men heller inte usel.

Här går det faktiskt att roas stundtals.

5 kommentarer på “Frankenfish (2004)

  1. Lita på en som såg alldeles för många dåliga SyFy-filmer för ett par år sedan — i den kategorin är den här top notch 🙂 Med lite humor och självdistans kommer man oväntat långt

    Gilla

Såhär tycker jag dårå:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.