Flmr´s Topp/Flopp 2018!

 

Ännu ett filmår har passerat!
Som vanligt börjar vi bloggåret med en liten tillbakablick på statsen under 2018. Också som vanligt gäller att detta inte handlar om de bästa filmerna som gjordes 2018, utan istället de som upplevdes 2018….oavsett produktionsår (topplistan för 2018 kommer ju traditionsenligt lite längre in mot våren). Med andra ord, de rullar som gav jubel och mys..och de som gav mutter och gurgel och kanske i vissa fall avsky.

Men först som vanligt lite nördig stats:
Under 2018 skrev jag om 115 filmer. En rejäl nedgång mot förra året. Orsaken hittas troligen i viss tidsbrist och framför allt är det också poddlivet med Snacka om Film som stjäl uppmärksamhet. Kanske en naturlig utveckling. Mest poster hittas i januari och augusti, och den minst produktiva månaden blev inte helt otippat (med tanke på omständigheterna) april.
På betygsfronten fortsätter snittet att ligga på moderata siffror, i år landade det också på 2,9.
10 stycken uselhetsbetyg delades ut, och när det gäller fullpoängarna så landade det i ”bara” två stycken. Min gamla princip, att en femma bör delas ut endast vid en upplevelse som rocks my world, står således fast. 46% av de sedda filmerna fick en trea i betyg, men återigen…en bra film är en bra film är en bra film. Eller hur?

Okej.
Nu kollar vi in filmerna på Flmr som renderat mest känslor under 2018!
10 stycken i varje klass. Kör hårt!

___

Fina Listan: Winners

___

Fula Listan:


Precis så är det.
Som det ska vara. Höga fina berg och djupa bottenlösa dalar.
Nu är det bara att köra vidare.
2019 öser redan på!

Get Some!

 

 

5 kommentarer på “Flmr´s Topp/Flopp 2018!

  1. Håller med om Jigsaw, Bad batch, The Vault och Escape plan riktigt risiga filmer.
    Fina listan håller jag med om Halloween medans Meg, Into the dark och Hereditary inte var mer än knappt OK
    Gillar konceptet skulle kanske ta och filura på något liknande – kanske. Det var dock länge sedan jag hade en fullpoängare – La la land.

    Gilla

  2. Håller med Filmitch om trevlig sammanställning — kul att se. Ställer mig dock något frågande till både The Meg och Game Night 😉 Å andra sidan har jag, utöver dem, bara sett Halloween av alla dina toppar, så jag ska kanske vara tyst nu… 😀

    Gilla

Såhär tycker jag dårå:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.