Bad Santa (2003)

Möt julens vidrigaste tomte med ett hjärta av guld.
Willie (en lysande Billy Bob Thornton) är mannen som sett bättre dagar. Han ”försörjer” sig på att ta anställning som jultomte i varuhusen och ägnar dagarna åt att prata med osnutna barn som gillar att trakassera den stackars tomten. Inte blir det bättre av att Willie konstant är aspackad och inte sällan gör i byxorna på fyllan eller lägger en spya under varuhusgranen.
Bakom idén att vara tomten ligger dock en listig plan som Willie och hans kumpan Marcus klurat ut, att gömma sig i varuhusen efter stängningsdags och i lugn och ro plundra hyllorna på allt de behöver!

tomten och flickan med en önskan…

Man kan fråga sig hur en film som innehåller bla; fylleri, anala påsättningar (!), idel svordomar, girighet, svek och allmän misär kan framkalla en julkänsla som till slut får dig som tittare att sitta med ett stort leende på läpparna.
Svaret stavas humor.

Filmens svarta humor som döljer att vi tittar på personer med rätt sorgliga livsöden, är genial och i slutändan kan inte ens den drängfulle Willie ducka för godheten och viljan att varje person förtjänar det bästa, vilka omständigheter det än må handla om.

Thornton har aldrig varit bättre och runt honom finns en gedigen samling skådisar som ser till att det här är en väldigt rolig, men ändå tänkvärd, film om julens (och den ensamma människans) vedermödor.

Julfaktor: Hög. En huvudperson som nästan hela tiden bär tomtedräkt genererar högt betyg i den här kategorin…

3 kommentarer på “Bad Santa (2003)

Såhär tycker jag dårå:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.