The Objective (2008)

Antar att man på något sätt får vad man förtjänar för 9.90 från en reaback på Rusta en sommarsöndag. Men, det börjar dock lovande…riktigt bra faktiskt.
CIA och dess skarpögda satelliter har fångat upp ett radioaktivt spår i en svårtillgänglig del av Afghanistan. Det är bara veckorna efter 11 september-katastrofen och läget är vad man skulle kunna kalla lite spänt i världen.

Spionbyrån skickar dit agenten Ben Keyes (Jonas Ball) för att leda en grupp luttrade medlemmar ur en specialstyrka till platsen, där Keyes ska sammanstråla med vad han säger är en ”helig man” som ska hjälpa USA i kampen mot den nya terrorismen. Ju längre de tar sig in i de vilda bergstrakterna börjar dock både manskapet och jag som tittare förstå att Keyes letar efter något helt annat. Men vad?

Det här är verkligen en märklig film, trots sin lågbudgetkänsla har den ändå alla ingredienser som behövs i början. Ett isolerat sällskap, bra miljöer (vidsträckta bergsmassiv kan verkligen påkalla känslan av isolation), en hyggligt intressefångande story med oklarheter och konstiga missöden som gör att man som tittare undrar vad det egentligen är frågan om. När också historien plötsligt börjar tassa in på övernaturlighetens domäner känns det än mer märkligt. Filmen blir en mix av…ja…jag vet inte riktigt. Dagens regissör heter Daniel Myrick och kommer säkerligen för alltid att bli ihågkommen för sin Blair Witch Project som var en speciell film. Här försöker han uppenbarligen att spela med samma typ av ingredienser fast i ett annat format. Och skådisinsatserna då? Tja, de är alldeles för anonyma och opersonliga filmen igenom för att uppmärksammas något speciellt.

The Objective blir mer märklig ju längre den rullar på och slutet är kriminellt oklart och idiotiskt frustrerande! Sällan har jag stängt av en film med så mycket förvirring i hjärnan. Historien skapar ironiskt nog mer frågor än som fanns från början. Det går dock inte att underkänna filmen som gör precis vad den antagligen ska, skapar gåtfullhet. Värt en tia? Ja kanske.

”We haven’t seen the real enemy”

2 kommentarer på “The Objective (2008)

Såhär tycker jag dårå:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.