Drag Me to Hell (2009)

När det unga banklöftet Christine (Alison Lohman) nekar en gammal kvinna anstånd med amorteringen på ett lån tar det hus i helvete. Ordentligt.
Den gamla kvinnan är oturligt nog obehagligt väl bevandrad i det övernaturliga, vilket får till följd att Christine får en förbannelse  kastad på sig. En förbannelse som betyder att efter tre dagars plågsamt lidande kommer självaste hin håle och hämtar henne till helvetet…
Nu är det upp till stackars Christine att försöka lösa problemet innan den objudne ”gästen” dyker upp.

Det sägs att regissören Sam (Spiderman) Raimi sökte något lite mindre politiskt korrekt att pyssla med i väntan på nästa Spiderman-jobb. Tillsammans med brodern Ivan har han nu knåpat ihop denna lilla rysarhistoria om den unga Christine som får utstå helvetets (sorry) alla kval bara för att hon skulle visa  sig stursk inför sin chef.
Raimi, som ju började sin karriär med de ökända Evil Dead-filmerna, vet hur man handskas med modern skräck och flirtar vilt med de flesta av klicheérna. Trots de obligatoriska bu-effekterna väljer Raimi att inte lägga krutet på för mycket gore, utan vet att det som skrämmer mer är samspelet mellan ljussättning, skuggor och dramatiskt musik.

Alison Lohman som Christine får flera tillfällen att ta på sin bästa skräckslagna blick, när förbannelsen utsätter henne både för det ena och det andra i väntan på den stora uppgörelsen.
Av det övriga persongalleriet runt henne är det främst den gamla kvinnan Sylvia Ganush (Lorna Raver) som sticker ut obehagligt värre. Justin Long (sidekicken i senaste Die Hard) spelar den tame pojkvännen Clay som självklart inte först tror på Christines historia.

Mer roligt och lite tramsigt än skrämmande och rysligt, men Drag me to hell fungerar ändå hyggligt som underhållning tack vare Sam Raimis känsla och förmåga att skapa en snygg cocktail av mysrysligheter med små medel.

Betyget: 2/5

Såhär tycker jag dårå:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.