Från Andra Sidan (2005)

Amerikanskan Amy (Calista Flockhart) kommer till det regniga England för att jobba som nattsköterska på ett nedläggningshotat sjukhus. På barnavdelningen händer skumma saker, på sjukhuset finns en nedlagd avdelning som ingen vill låtsas om, gamla hemligheter har tystats ned av ledningen och till råga på allt verkar Amy själv bära på ett inte helt fläckfritt förflutet.  Är det bara inbillning i Amys huvud eller finns det någon eller något bland skuggorna som vill personalen och barnen illa på det gamla slitna hospitalet?

Otippat småspännande av spanske regissören Jaume Balagueró (REC-filmerna) som låter klyschorna hagla i parti och minut, faktiskt utan att det blir alltför påfrestande eller tröttsamt. Visst finns de obligatoriska karaktärerna med enligt standarmall 1A, den trevlige vaktisen som inte får vara med alltför länge om man säger så…, den bistra chefen för sjukhuset som vägrar lyssna på Amys teorier, och så slutligen den snygge och godhjärtade läkaren som så gärna vill finnas där för Amy men har svårt att ta hennes spekulationer på allvar. Naturligtvis tills han själv hamnar i hetluften. Å andra sidan drabbas jag den här gången inte av den där känslan av tristess och otålighet som kan inträffa när ett manus har en tendens att få lite för mycket slagsida.

Från Andra Sidan bjuder absolut inte på något som helst nytt i genren, men är i sin enkelhet ganska ok som kvällsunderhållning. Tacksamma miljöer, nedsläckta sjukhuskorridorer är ju lite som straffspark i rysare, det är svårt att kapitalt misslyckas. Skrämselfaktorn är väl inte på topp, men nog sitter man på helspänn i ett par av scenerna. Calista ”Ally McBeal” Flockhart får också bevisa att hon kan spela andra roller än i tramsiga kvinnoserier, och det känns faktiskt som den största överraskningen med denna film.

Betyget: 2/5

2 kommentarer på “Från Andra Sidan (2005)

  1. ja den här har stått och samlat damm på hyllan länge nu. Kan ju inte påstå att jag blev mer sugen på den efter din recension. Men får väl klämma den någon söndag när valmöjligheterna är få. =)

    Gilla

    • Hos mig låg den här i över ett år innan den nu åkte in i spelaren. Bättre sent än aldrig antar jag….

      Gilla

Såhär tycker jag dårå:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s