The Burrowers (2008)

burrowers_posterWestern-Horror.
Det var inte igår. Eller ens i förrgår.
Sist bloggen kikade på denna lite ovanliga genremix var nog i och med Exit Humanity hösten 2013.

Ok, vad har vi här då?
Sent 1800-tal i the northern territories i USA. Ett gäng nybyggare försvinner spårlöst, alla skyller självklart på indianerna och ett searchparty dras ihop. Som tittare vet man ju dock bättre, och det som drabbat de stackars nybyggarna är ett öde värre än att bli skalperade av indianer. Otäcka krafter lurar i präriens undre regioner och plötsligt är det förföljarna som blir jagade och stilfullt utsatta för den makabra terrorn.

Bra början, mystiskt och olycksbådande, för att sedan sagga en aning under mittenpartiet.
Trots detta har regissören J.T. Petty rätt bra blick för miljöerna och att skapa stämning. Svagheten finns istället kanske hos skådisarna som känns lite forcerade i vissa lägen. Och i ett manus som ibland verkar vilja lite för mycket. Här hittas dock räven Clancy Brown, den pålitlige gamle ”Kurgan” från Highlander! Inte många andra bekanta ansikten annars, William Mapother (Lost) är dock ett.

Sitter man tålmodigt kvar genom de mindre engagerande partierna kommer belöningen i form av en rätt frejdig upplösning. Inget fel på effekterna när våra kvarvarande hjältar går i finalclinch med ondskan som hotar.

burrowers_pic

indianer blir snart deras minsta problem

Överlag en intressant touch att förlägga storyn i westernmiljö. Det måste man lyfta på Stetson-hatten för. Dock känns den lite för lång och står och stampar i vissa lägen. Hade helt klart tjänat på att trimmas ned en sväng.
Ok underhållning trots att det inte klickar på alla fronter.

Såhär tycker jag dårå:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.