Horsemen (2009)

Svenske Jonas Åkerlunds senaste Hollywoodalster börjar i riktigt bra anda. Sliten polisman, därtill änkling med två barn, dras in i ett bisarrt mordfall med kopplingar till S/M-världen, bibeln och apokalypsens ryttare. När ännu ett bestialiskt mord uppdagas står det klart att polisen har att göra med något mycket värre än en vanlig mördare, och den trötte polisen Breslin (Dennis Quaid) ställs inför en diger uppgift att lösa morden samtidigt som han måste få sitt redan havererade hemliv att fungera med de försummade barnen.

I grunden absolut ingen dålig film. Åkerlund håller sig från de värsta speedklippen, låter kameran vila kvar i scener som blandar närgånget på blod och kroppar för att i nästa sekund fånga den dystra och gråa miljön i Breslins vardag. Som för att understryka den mörka stämningen är det naturligtvis vinter, kallt och grådaskigt. Manuset lovar hela tiden något mer bakom hörnet som får mig att vilja titta vidare. Det om något är ju en intressant utveckling, men å andra sidan blir det aldrig sådär jättespännande som i tex Seven när det begav sig. Kanske lider den här filmen av att vi ganska ofta been there, seen that. Dennis Quaid gör dock inte bort sig på något sätt. Hans karaktär Breslin KÄNNS verkligen trött och nästan uppgiven inför uppgiften att få sin familj att fungera igen. Speciellt scenerna mot äldste sonen Alex (Lou Taylor Pucci) funkar fint och trovärdigt.

Horsemen fungerar för stunden, blir aldrig så spännade och nagelbitande som man skulle vilja men har en intressant story som driver handlingen framåt. Rutinerade filmspanare har förstås inga problem att lägga ihop två och två i slutänden, men Åkerlund gör ändå ett stabilt jobb med att brodera ut storyn på ett sätt som inte känns bortkastat. Godkänt helt klart.

Betyget: 2/5

4 kommentarer på “Horsemen (2009)

  1. Denna film har jag velat se länge men det har inte blivit av än. Har ju sett att betygen inte har varit så höga men enligt vad du skriver så verkar den ju ha sina bra sidor i alla fall. 🙂

    Gilla

  2. Jag gillade Åkerlunds Spun och har även uppskattat en del av hans musikvideor, så den här kanske är något för mig.

    Gilla

Såhär tycker jag dårå:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.