Goosebumps (2015)

led-digital-poster-goosebumps_9f41Ibland smyger de liksom förbi.
De där rullarna som bjuder till en stunds roande avkoppling. Som inte utger sig för att vara något mästerverk, men som heller inte andas lågbudget eller träskvarning.
De där rullarna som filurar lite i mellanmjölksfåran, och som är så lätt att studsa förbi.
Du vet, rullarna som du aldrig saknar om du inte sett dem.

Kanske är dagens alster ett just sådant.
Den där lilla underhållningen för stunden. I bästa fall. Kanske har man här tänkt sig starten på en ny franchise. Vem vet, de ekonomiska siffrorna får såklart bestämma…i skrivande stund har rullen med en uppskattad budget på 58 mille dollars bringat in i runda slängar 180 millar runt jordbollen. Dollars alltså. Så utsikten för en uppföljare/fortsättning kanske är ganska god när kommande filmår ska planeras in av studiobossarna. Vi lär märka.

Storyn idag är av det busenkla slaget. Unge Zach (Dylan Minnette) flyttar in i nytt hus i Den Lilla Staden. Ganska snart börjar han hårdflirta med granndottern Hannah (Odeya Rush). Men varför har Hannah en sådan otrevlig och stissig pappa? Varför är alla gardiner fördragna i grannhuset? Varför vill inte pappan ens prata med sina grannar?

Frågor kräver sina svar, och i Hollywoodfilmens förlovade värld ges ofta svaren genom att huvudpersonen själv tar reda på dem under dramatiska former. Ganska snart får därför Zach erfara att; arga pappan i själva verket är den ganska kände  men MYSTISKE författaren R.L. Stine (Jack Black) vars böcker i den lättare monstergenren inte är att leka med…vad sägs om varelser/figurer/otrevliga typer som bokstavligen kliver rakt ur de böcker som den stissige Stine har hemma i bokhyllan! Hoppsan!

Nu hotas hela lilla Staden och Zach, Hannah och Stine (plus de obligatoriska kompisarna som alltid finns i rollistan) måste jobba järnet för att få ordning på torpet igen.

goosebumps_pic

Black håller autografjägarna på avstånd

Javisst, nu blir det fet CGI-fest utan dess like! Tjong i medaljongen liksom. Men…och det förtjänar att skrivas igen…MEN…jag har icke tråkigt. Snarare är det lite småtrevligt att kolla in den koleriske Black (han gör sig verkligen här) när han måste jaga rätt på en klumpig Snöman, en illvillig buktalardocka eller en frustande Varulv på två ben! Plus en hel massa andra lagom mysrysliga monster! Hoaaa! Dagens regiman, Rob Letterman, har rutinen och vetskapen om vad som fungerar i det här over-the-top-storyn.

Har du fantasin i full funktion, kan köpa CGI-partajande, det obligatoriska rädda-lilla-staden-upplägget samt lite kantig tonårsromantik…jamen då finns det underhållning att hämta här.

En ganska glad bagatell kanske man till och med kan drista sig till att påstå.

3 kommentarer på “Goosebumps (2015)

  1. Ping: Goosebumps (2015 USA) | FILMITCH

Såhär tycker jag dårå:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.