Flmr´s Topp/Flopp 2016!

Nytt år! Nya upplevelser!

För 6:e året i rad börjar vi Flmr-året med en liten tillbakablick på filmerna som upplevdes under 2016. Det som också möjligen kan kallas Bloggåret 2016. Observera alltså att detta inte handlar om de bästa filmerna som gjordes 2016.
Nej, här är som vanligt en liten sammanställning på de filmer, oavsett produktionsår, som jag såg under 2016…och som gav mig antingen jubel i strupen eller fnysningar av hån. Och som visade sig här i text på bloggen.

Men först som vanligt lite nördig stats:
under 2016 skrev jag om 148 filmer. Under juni/juli var det dåligt med produktiviteten på bloggen…men jag skyller allt på fotbolls-em såklart. Dessutom påverkas hela året i bloggform av podd-projektet Snacka om Film som tar sin beskärda del av tiden. Men oj så kul!
På betygsfronten fortsätter snittet att ligga på moderata siffror, i år landade det på 2,9 och tittar vi på bloggen totalt ligger den siffran just nu på 2,8. 10 st usla betyg (1) har delats ut, men bara 3 stycken fullpoängare (5). Min princip, att en femma bör delas ut endast vid en upplevelse som rocks my world, står fast. 51% av filmerna har fått en 3:a, men återigen…en bra film är en bra film är en bra film. Eller hur?

Biobesöken har varit ganska lätträknade, film är bra på bio…men absolut inte bäst. SF:s reklam ljuger naturligtvis, liksom deras biljettpriser får många av oss att sucka. Hur ska det gå nu, när biomomsen gick upp från 6% till 25% ? 300%!! Man bävar. Och så kan ju SF sitta där och undra varför vi inte går på bio.

Nog om dessa glädjedödare.
Nu kollar vi in filmerna på Flmr som renderat mest känslor under 2016!

___

Fina Listan: Winners

___

Fula Listan:

___

Till sist….

TV-serier tar allt större plats i vår tillvaro. En hel djungel därute, och att välja kan vara nog så svårt. Här ett par (fina) exempel på vad jag njutit av under 2016: Zoo (2015), Westworld (2016), TWD (2010), Luke Cage (2016), The Last Man on Earth (2015), The Last Ship (2014), The Blacklist (2013) och naturligtvis Lorelai och gänget i Gilmore Girls (2000)!!gilmore


Precis så är det.
Som det ska vara. Höga fina berg och djupa bottenlösa dalar.
Nu är det bara att köra vidare. 2017 har precis lämnat startblocken och jag hänger på!

 

 

7 kommentarer på “Flmr´s Topp/Flopp 2016!

 1. Gott nytt år! Många bra filmer på ”fina listan” som jag instämmer med, däribland de fyra förstnämnda. Så du gillade inte hur Hunger games avslutades? Jag tyckte nog att den höll rätt bra, fast visst blev det lite smörigt på slutet.

  Angående tv så har jag tyvärr lagt Walking Dead på hyllan, kanske inte för alltid men för nu åtminstone. Jag blev rejält besviken och SUR efter att ha sett första avsnittet. Är inte mycket för den typen av överjävliga skurkar som TWD hänger upp sina plots på, och Negans intåg i serien resulterar väl som vanligt i en tramsig k*kmätartävling som Rick i slutändan vinner – eller vad tror du?

  Gilla

  • God fortsättning!
   Hahaha, ja du…SJÄLVKLART kommer ju Rick och co att ställa allt till rätta! (påstår jag nu utan att ha läst serien alls). Jag hänger på i TWD-världen till slutet…men tycker nog att det är dags att de knyter ihop säcken ganska snart. 😉

   Gilla

 2. Håller helt och hållet med dig om priserna på bio, börjar nästan bli löjligt nu.

  En hel del trevliga filmer på ”fina listan”. Det är väl Trainwreck och The Invitation jag inte riktigt kan hålla med om, men annars så. Jag har inte gått igenom en enda på fula listan så det är väl allting något!

  Gilla

 3. Ohhh, vad jag blev sugen på att se om Red Sonja nu 😀

  Annars kan jag konstatera att jag saknar många av dina topp-filmer så det är väl bara att tacka och ta emot tipsen.

  Ser fram emot ett nytt och vitalt blogg- och poddår!

  Gilla

 4. Gott nytt så här i efterhand.
  Jag har inte delat ut en femma (10) sedan jag såg Betty Blue förra året.. men jag hoppas på ändring snart.
  Ang biopris – jag köper ett sf-kort och får gå för halva priset på vardagarna vilket är bäst för då slipper man barnfamiljer och ungdomar dvs ett lugnare biobesök.

  Gilla

Såhär tycker jag dårå:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.