Órbita 9 (2017)

Netflixraffel i den spanska (!) rymden. Sort of.
Kan det vara något? Tja, varför inte. En sorts sparsmakad indiespanjor som rör sig i utkanterna av vår omedelbara framtid. Trots (troligen) ganska sparsmakad budget inte utan underhållningsvärde och ganska finurlig story. Unga Helena (Clara Lago) är född ombord på rymdskeppet Orbita 9, vilket med liknande andra rymdskepp sakta stävar fram genom världsrymden mot en avlägsen planet där ny tillvaro ska skapas. Ett serviceskepp dockar med teknikern Alex (Alex Gonzalez) ombord. Klart ljuv musik uppstår och attans också att Alex var tvungen att lämna Helena igen efter bara något dygn.

Här skumpar nu rullen till med en ordentlig twist som blir lite av filmens fortsatta utgångspunkt. Alex kan inte glömma Helena och beslutar sig för att sanningen måste fram till varje pris. För såklart lever Helena en av de största lögnerna there is.
Luddig sci-fi, drama. kärlek och lite småspänning. Förpackad ganska enkelt, men ändå med sina små förtjänster. Regissören, en Hatem Khraiche, vet att han inte har Hollywoodbucks att slösa och håller sig till sig till förutsättningarna som bjuds. Jag gillar sådana här draman som utspelas i en framtid som inte ligger så långt bort från oss. Där man ser ”vår” vardag, med små inslag av framtidens teknik.

Underhållande, i all sin enkelhet.

4 kommentarer på “Órbita 9 (2017)

 1. Den här har jag varit nära att klicka igång på Netflix några gånger. Men Anon fick gå före i kön. 😉

  Läser inte din text så noga (även om du säkert inte spoiler nåt). Lite fånigt att Netflix kallar den Skepp 9. Eller det får de väl göra men det måste ju gå att se vad originaltiteln är, att det är en spansk film osv. Inget av detta framgår. Samma misstag som SVT ständigt gör när de döper om dokumentärer.

  Gilla

  • Ingen spoiler här i texten direkt. Värre om man lyssnar in nyaste avsnittet av SoF-podden….;-)
   Fast egentligen är det ingen spoiler..för hela rullen bygger lite på att man vet förutsättningarna allteftersom. Även om inte jag skrev ut det i klartext här… 🙂

   Skepp 9 låter oerhört fånigt på Netflix.

   Gilla

Såhär tycker jag dårå:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.