Sommarklubben: Dodgeball (2004)

Kan du ducka för en skiftnyckel kan du ducka för en boll!
Slackern Peter (Vince Vaughn) driver Average Joe´s Gym och namnet säger ju allt. Den perfekta samlingsplatsen för losers, kufar och allehanda märkligt folk. Tvärs över gatan ligger trendiga Globo Gym med där ägaren White Goodman (Ben Stiller) gör allt för att komma över Peters lokaler och expandera sitt galna fitness-imperium.

När en stor summa pengar måste fram för att Peters trivsamma(?) ställe inte ska konka ges möjligheten att ställa upp den Stora Dodgeball-Turneringen! Snabbt ihop med ett gäng missanpassade och träningen i full gång. White kontrar snabbt med sitt Globo-team för att se till att Average Joe´s minsann blir krossade i smutsen å det gruvligaste.

Jaha ja, sällan har väl stenhårda bollar i plytet, magen, genitalierna på stackars förvirrade människor sett så kul ut på film. I en sorts bröderna Farrelly-anda tuffar den simpla men ack så underhållande historien på. Vince Vaughn och Ben Stiller har en härlig duell att utkämpa både verbalt och fysiskt mest hela tiden där Vaughn utstrålar gemytlighet och trivselnisse alltmedan Stiller går loss i sin roll som slimmad, översexuell och hysteriskt självgod komplett med tajta trikåer och snygg porrmusche…vilket gör honom helt oemotståndlig skön att beskåda. Övriga som stilar till sig är bla nördiga Justin Long, störde Alan Tudyk och söta Christine Taylor (vars make i verkligheten, just Stiller, inte är sen att dra en stenhård boll i hennes ansikte vid väl valt tillfälle!)

Dodgeball är störtenkel, ganska larvig men också tokrolig på sina ställen. En sorts snedseglad moralisk historia om att man är bra som man är…och kan man sedan också vräka lite hårda bollar på ömma ställen blir det extra roligt till töntigheterna om man är lagd åt just DET hållet. Vilket jag är!
Skratt i sommarkvällen!

7 kommentarer på “Sommarklubben: Dodgeball (2004)

 1. Jag gillade denna en hel del, en skön komedi som är bättre än medlet, men som inte höjer sig mot skyarna. Du ligger rätt med betyget.

  Kul att hon, den blonda tjejen, är Ben Stillers fru. Det visste jag inte om.

  Gilla

 2. Minns att detta var en harmlös komedi som funkade för stunden. Men som så många andra komedier av det här slaget är jag tveksam till om den håller vid en omtitt, iaf för egen del.

  Gilla

 3. Här är en film som jag av ett gäng orsaker sett ett gäng gånger men hittills inte en enda av dessa gånger från början till slut utan att somna (och då har jag ändå sett den TVÅ gånger på BIO). Ändå tycker jag den är rätt kul. Den är bara aningens för lååång.

  Gilla

 4. Har sett om den fler gånger och kan enligt eget tycke så hade den inte tappat något speciellt andra titten, tredje var inte fullt så roande däremot. Tillsammans med Zoolander Ben Stiller’s roligaste fjantkomedi.

  Gilla

 5. Ping: Flmr vs Filmåret 2004! | Flmr

Såhär tycker jag dårå:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.